„Река в преход“ обединява млади артисти от четири дунавски държави

0
„Река в преход“

Изложбата „Река в преход“, обединяваща творбите на млади артисти от четири дунавски държави ще бъде официално открита утре в Русе, съобщават от Международно дружество Елиас Канети.

Експозицията, включваща фотографии, инсталации, видеоарт, поезия, архиви и пърформанс обединява разнородните визии на двадесет студенти за скритото наследство около Дунав и съвременните трансформации на реката. Официалното откриване ще бъде утре, 14 май от 17:30 ч, в „Дом Канети“  на бул. „Славянски“ 12.

Младите творци използват мултидисциплинарен подход да си отговорят на въпроси като „Какво е Дунав за мен“, „Как реката повлиява териториите, през които преминава“, „Икономика или култура носи водата“

Изложбата ще разкрие коя е феята на Дунава (М. Саванович, Ф. Клякич, С. Димич, Р. А. Тядич) , как отлитат цели летища и къде в реката кацат самолети (Д. Стойчев, Е. Цолова, И. Христова, М. Грошева, Х. Русев).

Изложбата дава указания и къде е открит първият музей на дакелите, къде са музеите на зъбите, на голфа, на пчеларството (Д. Таутскер).

След премиерата си в Русе изложбата „Река в преход“ ще отплава в Нови Сад (Сърбия), ще продължи към Лудвигсбург (Германия) и ще бъде закотвена в Линц (Австрия) тази есен. Артистичните проекти ще бъдат показани и в „Книгата за бъдещето“, която ще е достъпна на уебсайта на CultPlatForm_21.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили