127 доброволци в Русенско готови да помагат в борбата с коронавируса

0
254

127 доброволци от Русенско вече са се регистрирали на платформата www.dobrovolets.bg.

Регистрацията продължава и вероятно ще бъде запълнени бройките през следващия ден. Отделно на тази платформа ще се регистрират и доброволците на БЧК.

Община Русе разполага с доброволческо формирование от 42 души, които са преминали специализирано обучение и са оборудвани с предпазни средства, съобщи директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Русе Спасимир Димитров. Доброволците са подготвени и са на разположение при необходимост. От местната организация на БЧК в Русе информират, че също имат повече от 20 души, които са напълно подготвени да излязат на терен.

От общинската управа информират, че по собствена инициатива над 20 русенци са заявили желание да бъдат доброволци по време на извънредното положение. Част от тях са предложили техническа подкрепа, други са готови да съдействат с професионалните си умения.

От община Борово вече са регистрирани 10 доброволци, при лимит до 20. В община Бяла са регистрирани 20, във Ветово – 15, толкова са и в община Две могили. В община Иваново регистрираните доброволци са 9, в Сливо поле – 15 и в община Ценово – 10.

Мобилизирането на доброволци по места е част от мерките за борба с коронавируса.