128-ия в света изпоти здраво Гришо в Бризбън

0

128-ия в света Джон Милман изпоти здраво Григор Димитров в първия му мач в защита на титлата от турнира в Бризбън.

Българинът спечели мача с 2:1 (4:6, 7:6, 6:3), но трябваше да положи доста усилия за крайния успех.

Мачът започна добре за Гришо, който успя да пробие още в третия гейм сервиса на австралиеца. Той обаче реагира мигновено и веднага успя да върне пробива. Двамата си размениха по два гейма, след което Милман успя в деветия сет да пробие сервиса на Григор, след което взе своето подаване, а с това и сета с 6:4.

Във втория сет и двамата успяваха да вземат подаванията си и логично се стигна до тайбрек. Тайбрекът стартира ужасно за Димитров, като Милман поведе с 3-0 след пробив. Григор обаче върна пробива, и изравни, а след това дори поведе с 4-3. Двамата размениха по подавания, преди да се стигне до точка за спечелване на мача за Милман, след поредната грешка на Григор при 5-6. Фантастично спасяване на мачбола направи българинът след страхотно разиграване между двамата за 6-6 в тайбрека. Григор от своя страна пропиля точка за спечелване на сета, при 8-7, а след това, след 10-8 най-после изравни сетовете до 1-1

В решителния трети сет Гришо направи първи пробив за 3-1, не позволи на съперника си да върне пробива и затвори сета 6:3, а с това и мача с 2:1.

Най-добрата агенция за подбор на персонал