14 досъдебни производства за невярна информация на КПП-та край Русе

0

14 досъдебни производства са образувани през изминалата седмица за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове край Русе и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда.

Това стана ясно след среща между областния управител Галин Григоров и неговите заместници с директора на ОД МВР старши комисар Теодор Атанасов и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ Георги Георгиев.

Едно досъдебно производство е образувано за неспазване на наложената карантина. Общо през седмицата не са били допуснати да напуснат града или да влязат в него 572 превозни средства. Причината е, че техните водачи не са успели да докажат наличието на неотложна необходимост и поради това органите на реда не са разрешили тяхното преминаване

Отделно в периода от 27-ми април до 3-ти май са съставени 25 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Преобладаващата част от тях – 16, е за неносене на предпазна маска на публични места. Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На всички установени лица ще бъдат наложени законово определените санкции.