14-годишен по-умен от Айнщайн?

1
Джейкъб Барнет
Джейкъб Барнет

Още на 10 г. той вече е студент в университета Пардю, Индианаполис, а в момента е магистър по физика, публикувал е вече научни статии и е на път да защити докторска дисертация по квантова физика. Коефициентът му на интелигентност е 170 и се предполага, че е по-висок от този на Айнщайн. Това кара младия американец да смята, че един ден може би ще успее да опровергае общата Теория на относителността, която е един от основните стълбове на съвременната физика.

Джейкъб Барнет, страда от синдрома на Аспергер (част от аутистичния спектър, но за разлика от аутизма не се наблюдава изоставане в речевите възможности и когнитивното развитие). На 2 години започнал да регресира в развитието си, в резултат на което бил диагностициран с тежка форма на аутизъм. Лекарите даже смятали, че никога няма да може да се научи да говори и да извършва само основните ежедневни дейности. Джейкъб може да запомня огромни количества математическа информация, да анализира, разбира и решава сложни проблеми от висшата математика, а мозъкът му непрекъснато обработва различни проблеми и теории от физиката.
Ако продължи в същи дух, младият американец несъмнено го очаква блестяща научна кариера. Някои дори прогнозират, че невероятните умствени способности, които Джейкъб демонстрира в предаването „60 минути“ на телевизия „Си Би Ес“, един ден ще му донесат Нобелова награда.
Източник econ.bg.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук