Стратегическа оставка в Президентството/ ОБНОВЕНА

0

Началникът на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев, напуска поста си.

Това съобщава електронното издание ан „Дневник“, като се позовава на личен пост на Методиев във Фейсбук, в който пише:

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред“.

За старетегическата оставка от Президентството разпространиха  до медиите лаконично съобщение, в което се казва:

„Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет“.

 

Политологът Калоян Методиев оглави кабинета на държавния глава миналото лято, след като предшественикът у Иво Христов стана евродепутат от БСП. По информация на в. „24 часа“ Методиев е бил поканен на тържество на Корнелия Нинова в събота вечерта по случай преизбирането й.

Калоян Методиев е роден на 44 години, роден е в София.  Възпитаник е на 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и  руски език. Магистър по политология в СУ „Климент Охридски“,  където специализира Външна политика и Национална сигурност. Стажант в Европейския парламент в Брюксел.  Доктор по политология.

Автор на книгите Поколения и възраст в политиката. Българският преход (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016),. Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика.

Владее 4 езика,  баща на две деца.

Снимка: Уикипедия

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили