15 души са загинали, 27 са ранени при автобусната катастрофа край Своге

0
66
по 10 лева

15 души са загинали, а други 27 са ранени при автобусната катастрофа на пътя София – Своге. По информация от Спешна помощ на място са загинали 13 души, а двама – по път към болниците.

Двама души са настанени във Военномедицинска академия в столицата. В „Пирогов” са настанени 7 души, в болница „Св. Анна” са 6. В болница в Своге са настанени трима души с по-леки травми, които чакат да бъдат транспортирани към София.

В ИСУЛ е настанен шофьорът на автобуса Григор Григоров, който е и собственик на фирмата превозвач. Той има травма на главата.

Всички пострадали са на възраст над 30 години.

В помощ на пострадалите са мобилизирани 15 линейки от София, Монтана и Враца. На място са изпратени и много екипи на пожарната. „Горещ“  телефон за връзка на близките на пострадалите при тежкия пътен инцидент край Своге е отворен в ОДМВР-София. На 02 982 50 39 роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.

Все още не е ясно точно колко хора са пътували в автобуса.

Фирмата-превозвач притежава общо шест автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, като всичко е било изрядно. Фирмата превозва децата към училище и детските градини.

С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа