15 отбора ще мерят сили и познания в „Електрониада 2024“

0

Петото издание на младежкото състезание „Електрониада 2024“ ще се проведе в Русенския университет „Ангел Кънчев“ утре.

Състезанието се провежда като национално със съдействието на Регионално управление на образованието – Русе. Участие са заявили 15 отбора от Русе, Варна, Бургас, Долна Митрополия, Казанлък, Плевен и Шумен. Всеки ученически отбор е сформиран от трима ученика. Официалното откриване ще бъде в 10 ч. в зала 2.203 на висшето училище.

Организатори на надпреварата са преподавателите и постдокторантите от катедра „Електроника“, факултет „Електротехника, електроника, автоматика“ на Русенския университет.

„Електрониада“ се провежда в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с времетраене два астрономически часа. В теоретичния кръг участниците отговарят на дванадесет въпроса за време от 30 минути. Отговорите на въпросите са от затворен тип. Приложният кръг е с времетраене 90 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на реална електронна схема, базирана на Arduino UNO, Алгоритъм за работа, Програмно осигуряване за подготвената схема, Тестване и измерване на изходни параметри.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук