Пращат президента в карантина. Той: Това е активно мероприятие

0

За мен това е пример за активно мероприятие.

Така определи президентът Румен Радев разразилият се днес скандал  около прекратяването на визитата му в Естония и свързването й с   контакта на държавния глава с положителния на коронавирус  нов   началник на ВВС генерал Димитър Петров и изявлението на здравния министър проф. Костадин Ангелов. По- рано през деня Ангелов  каза, че държавният глааав е бил уведомен за положителния тест на генерал Петров от началника на отбраната адмирал Емил Евтимов.

„Противно на спекулациите нито аз, нито делегацията ми сме били под карантина в Естония. От началото на кризата с COVID-19, аз постоянно съм в контакт с хиляди хора в страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки. Не съм имал проблем, нямам такъв и сега”. Това заяви президентът Румен Радев при пристигането си в България.

Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония, след като стана ясно, че Радев е контактувал с COVID-19 позитивен, в лицето на генерал Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС.

На Летище София Румен Радев уточни, че в рамките на по-малко от 1 седмица има 2 PCR-теста. Единият е от вторник, преди да замине за Гърция. Вторият е от вчера. И двата са отрицателни.

„Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми”, каза президентът.

Въпреки това, по думите на здравния министър президентът ще е поставен под 10 дневна карантина.

Самокарантинирал се е и военният министър Красимир Каракачанов, който също е имал контакт с началника на ВВС. Тестът за коронавирус на Каракачанов е отрицателен.

На сн. PCR тестът на Р.Радев/ Снимка Нова ТВ

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили