160 предпазни шлема дари Русенският университет

0
225

Още 160 предпазни шлема дари на здравни заведения Русенският университет, съобщиха от висшето училище. 30 от тях са предоставени на Белодробна болница СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“, повече от 70 са раздадени на общопрактикуващи лекари, зъболекари, медицински лица, фармацевти, както и на органите на МВР.  30 предпазни шлема са предоставени на Община Русе.

3D принтираните шлемове са изработени в Русенския университет, със съдействието на фирмите „Модел ММ“ и „Паралел България“

Голямо дарение за каузата по изработване на 3D принтираните шлемове са направили г-н Емил Младенов и фирма Теда-ММ ООД, които дариха и доставиха безвъзмездно огромно количество PET материал, от който се изработват предпазните екрани на шлемовете, допълват от висшето училище. От там изказват своята благодарност на всички, които подкрепят кампанията.

В производството на предпазните шлемове в Русенския университет се включиха още и преподаватели от факултет „Машинно-технологичен“, факултет „Аграрно-индустриален“ и факултет „Природни науки и образование“.