17 награди на Фестивала на туристическите забавления и анимации

0

Големите награди на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ от Стара Загора и майсторът на стъклени фигурки Владимир Анисимов от Варна връчи зам.-кметът на града Димитър Наков.
Специалните награди тази година отиват при новите открития на фестивала на забавленията и анимациите – представители на улични музиканти и кулинари. Това са Клубът на професионалните готвачи от Русе – за съхраняване и популяризиране на кулинарните традиции в Русенския край; цирк „Играчка-Плачко“ – за успешна работа с деца и Цирк де Ла Люлин – за екстремна улична атракция; както и музикантите от групите Бордуна и Магдалена Петрович Трио.
Големите и специалните награди са грамоти, придружени от пластики, чийто автор по традиция е русенският творец Нина Е. Тази година пластиките изобразяват новото лого на фестивала – куфар със символите на различните улични атракции, забавления и анимации.
Русенският фестивал на туристическите забавления и анимации е единствен в страната, който отбелязва развитието на атракциите в сектора на туризма. Той се провежда като част от програмата на изложението „Уикенд туризъм Русе“, организира се от Община Русе с подкрепата на Министерството на туризма. Тази година в програмата се включиха повече от 34 групи с над 200 участници от цяла България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук