18-годишен остава за година без книжка за среднощен дрифт

0
Любител на дрифта отнесе 3000 лв. глоба

За 1 година свидетелството за правоуправление на 18-годишния Д. Р. ще остане „на трупчета“ заради среднощен дрифт. Освен това младежът ще трябва да плати и глоба в размер на 3000 лв.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба от 3000 лв. и лишаване от правоуправление за 1 година на Д. Р. за т.нар. „дрифт“, е оставено в сила от касационната инстанция и вече е окончателно.

Случаят и от юли миналата година. През нощта на 18-ти срещу 19-ти младежът управлявал “БМВ” по улиците на с. Бъзън. Около 01:50 часа започнал да „дрифти“ – боравейки с уредите за управление и форсирайки двигателя на автомобила, умишлено нарушил устойчивостта му на пътя, като по този начин завъртял купето многократно на пътното платно. Това било записано от камери, намиращи се пред сградата на Кметството. Полицейски служител прегледал записите, призовал младежа в Районното управление и там му съставил акт, а впоследствие било издадено и наказателно постановление.

От всички доказателства по делото Районен съд – Русе е счел нарушението за безспорно установено. От субективна страна същото е било извършено умишлено, тъй като Д. Р. е бил правоспособен водач и като такъв е знаел за принципната забрана да не ползва пътищата, отворени за обществено ползване за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари. И според касационната инстанция действията на жалбоподателя са представлявали специфична техника на шофиране, чиято цел и резултат е именно умишленото извеждане на автомобила извън контрол и то пред възприятията на събрали се младежи и безспорно цели демонстрация на умения, но не типични за обикновеното използване на автомобила при движението му.

Решението на Районен съд – Русе вече е в законна сила.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук