Евро 2020: Белгия и Нидерландия са на 1/8-финал (видео)

0

Отборите на Белгия и Нидерландия си осигуриха място на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол.

Пред препълнените трибуни на ст. „Паркен“ в Копенхаген Белгия победи Дания с 2:1 в двубой от втория кръг в Група „B“.

Датчаните откриха резултата във 2-ата минута чрез Юсуф Поулсен след груба грешка на белгийската защита. Белгия възстанови равенството в 55-ата минута чрез попадение на Торган Азар. „Червените дяволи“ направиха пълен обрат в срещата след попадение на Кевин Де Бройне в 70-ата минута.

В десетата минута се случи най-прочувствения момент в срещата. Точно, когато хронометърът отчете десет минути след началото на първия съдийски сигнал на Бьорн Кайперс, трибуните на стадиона в Копенхаген изригнаха в аплодисменти в чест на Кристиян Ериксен.

Класиране:

  1. Белгия 6 т.
  2. Русия 3 т.
  3. Финландия 3 т.
  4. Дания 0 т.

Нидерландия също си осигури място на осминафиналите на Евро 2020. „Лалетата“ сториха това след победа с 2:0 над Австрия във втория мач за двата тима от Група С. На „Йохан Кройф Арена“ тимът на Франк Де Бур спечели след попадения на Мемфис Депай от дузпа и Дензъл Дъмфрис.

Така Нидерландия има 6 точки и вече ще мисли за осминафиналите. Австрия остава с 3 точки, колкото има и Украйна. Северна Македония е на последното място с 0 точки. В последния кръг Нидерландия ще играе с македонците, а Австрия и Украйна ще се борят за второто място в групата.

Класиране:

  1. Нидерландия – 6 т.
  2. Украйна – 3 т.
  3. Австрия – 3 т.
  4. Сев. Македония – 0 т.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили