„2+2“ = Русенския университет и неговия предходник

0

Преди представянето с едноминутно мълчание беше почетена паметта на починалите през последните дни проф. Борис Томов, бивш ректор и доц. Ясен Дочев – зам.-ректор на висшето училище.

Книгата, която носи името „2+2“ съдържа статии на Душков, посветени на учебното заведение.  Едната част разкрива краткия живот на учебното заведение между 1945 и 49 година, втората се отнася до неговия приемник, Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Книгата  огласява документи, свързани с мястото на дейци от градски или областен мащаб, както и на политици от Русе, които допринасят за откриването на Висше техническо училище, а впоследствие се борят за неговото запазване. Читателите могат да се запознаят с автобиографиите на първите ректори, да видят техни снимки и да станат съпричастни на духа от онова време.

Сборникът „2+2“ не е първата книга на Живодар Душков, посветена на историята на университета. Основното й предимство е, че е написана на базата на документалността, което дава възможност на всеки да дообогати знанията си.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук