2 седмици отсрочка за потърпевшите от „Теодора“

2
3080

Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов по повод поредния скандал с продажба на ипотекирани жилища, потърпевши при която са добросъвестните платци.

По думите на Хаджииванов, след срещата, в кантората му с ужилените хора и представители на банката, отпуснала кредит на предприемача Явор Блъсков, се е стигнало до споразумение описът на имотите да се отложи с 14 дни. В този срок финансовата институция трябва да се произнесе отново по казуса.

Казусът е идентичен с този с жилищата в бившата АОНСУ, е становището на Хаджииванов. Според него, на този етап, вариантите са три – хората да мотивират Явор Блъсков да върне на банката парите, да участват в публична продан или на разсрочено плащане да си платят отново имотите. По неофициална информация на „Русе нюз“ няколко от потърпевшите вече са избрали третата възможност.

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. А защо „прокуратурата“ не поработи по версията за измама на Блъсков спрямо купувачите? В тази проверка да се потърси и съучастие на нотариуса, тъй като май хората са искали проверка за тежести, а Александрова им е замазвала очите с приказки, че няма проблеми. Е все пак не вярвам, че „прокуратурата“ изобщо нещо ще свърши…

  2. Вместо прокуратурата да бъде сезирана,и да се намеси, някои от потърпевшите готови на една дума да плащат отново.А като споменаха АОНСУ една от големите грешки на хората там е била че не са се обединили и да действат заедно срещу проблема а всеки е тръгнал да се спасява по единично.