20-годишен русенец намушкал мъж с нож в новогодишната нощ, остава в ареста

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

24-годишният Д. И. който в новогодишната нощ извърши тежко криминално престъпление, пробождайки млад мъж с нож, остава в ареста.

Това реши състав на Окръжния съд в Русе, оставяйки без уважение искането на Д. И. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

20-годишен русенец намушкан с нож в новогодишната нощ

Въззивните магистрати са споделили убедителните мотиви на Районен съд – Русе, с които е била потвърдена най-тежката мярка за неотклонение. Обоснованото предположение, че Д. И. е автор на деянието не е разколебано, напротив, от събраните гласни доказателства и заключенията на вещите лица се налага извода за сериозността на причиненото телесно увреждане и опасността за живота на пострадалия, в случай че оказаната му медицинска помощ е била закъсняла. Обстоятелството, че обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, обосновава извода, че последното не е постигнало целите си да превъзпита към спазване на обществените порядки, поради което е налице реална опасност Д. И. да извърши отново престъпление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук