200 лв. глоба за паркиране по тротоари и паркове

7
3442

Това реши парламентът с промени в Закона за движението по пътищата, предложени от депутати от ГЕРБ. Сред основните аргументи за поправката е, че сегашните 20 лв. за неправилно паркиране не стряскат нарушители. В същото време законодателите се надяват по-високата санкция да реши проблема на общините, свързан с неправомерното спиране на автомобили по тротоари и площадки.

Народното събрание даде правомощия на общинските съвети занапред да определят цена за паркиране, а не такса, с подкрепения съвместен законопроект на депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, но оспорен от БСП. Промяната се отнася до т.нар. синя и зелена зона в градовете. Вносителите предвиждат определената от местните съвети цена да бъде събирана от специализираното звено на общината, или дейността да бъде възложена на юридическо лице, на което е предоставено управлението на тези места по Закона за обществените поръчки.

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. Не само глоба, ами и контрол трябва! Всички зелени площи са станали на кал!!! После тази кал се разнася и по улиците, а като изсъхне я дишаме. Освен грозотията, която става. А места има! Само че нашенеца ако може да си качи таралясника у тях ще му е най-добре!

  2. Има места за паркиране ама на паркинга на “МЕТРО”
    може да ходим там.

  3. Какво разбирате под зелени площи вие дето пишете и общината, обраслото с бурени междублоково пространство ли пълно с гущери и кърлежи? Зелени площи са тези които са изорани и засети с райграс оградени от бордюри където около тях има пейки за отдих, а ония треволаци са лицето на общинарите!

  4. Сложете по една табелка на площите,които смятате за зелени,та да се посмее мат’рялът!

  5. При налагане на глобите да присъства и очен лекар,които да потвърди,че кафявото всъщност е зелено!

  6. Това на снимката според вас детска площадка ли е? Може би и то не е детска площадка, а е улица, на която въпреки закона се е паркирала катерушка и люлка! Аман от такива като вас, нали именно зелената площ е станала кафява (кална) заради такива изпълнения!