Високи температури и гръмотевични бури през новата седмица

0

И първата седмица на август ще бъде белязана от високи температури, а в средата на периода на места ще има и гръмотевични бури, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще е слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Горещо с преобладаващи максимални температури между 37° и 42°С.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 31°-35°С. Температурата на морската вода ще е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И през следващите дни ще се задържи предимно слънчево и горещо, температурите ще се понижат с градус-два и максималните в по-голямата част от страната ще са между 35° и 40°. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от североизток, впоследствие от юг-югозапад. Във вторник и сряда в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. В четвъртък над повече райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и има повишена вероятност за локални интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

В петък и събота ще има и слънчеви часове, но след обяд отново ще има условия на места, главно в Източна България и планините, да превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще стане северозападен, ще се усили до умерен и с него температурите ще се понижат с 4-5 градуса. В неделя вятърът ще отслабне, ще бъде слънчево, максималните температури ще са предимно между 30° и 35°С.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили