21-годишна жена и 8-месечно бебе загинаха при зверска катастрофа

0
21-годишна жена и 8-месечно бебе

21-годишна жена и 8-месечно бебе загинаха, а четирима са настанени в болница след тежка катастрофа по пътя Шумен – Смядово в района на с. Иванско, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал около 12:30 часа днес. По първоначални данни челно са се ударили „Пежо” и „Сузуки”. На място са загинали 21-годишна жена и 8-месечно бебе. Други четирима са настанени в болницата в Шумен.

По първоначална информация на пътя пред „Пежо“-то, което се движило в посока Шумен, са изскочили кучета. Жената зад волана направила опит да ги избегне и е навлязла в насрещната лента за движение. В този момент срещу нея се е движил друг лек автомобил – „Сузуки“ и последвал челен удар.

В „Пежо“-то пътували три жени, като е загинала едната от тях – на 21 години. В „Сузуки“-то са били мъж, жена и бебе, което е починало при удара.

Четиримата пострадали – водачът на 26 години и съпругата му на 23, която е в много тежко състояние, както и двете жени – 20-годишната водачка на „Пежо“-то и нейната спътничка, са откарани в болницата в Шумен. По информация от здравното заведение, най-тежко е състоянието на жената от „Сузуки“-то – тя е със съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна травми, както и фрактури на долните крайници и вероятно ще се наложи спешна операция. Съпругът й е с черепно-мозъчна травма и също се следи състоянието му. Двете жени от „Пежо“-то са с по-леки наранявания.