21 непрофесионални сладкари събра конкурсът за торта Гараш, четвъртокласнички получиха специална награда 

0

21 участници – 20 жени и един мъж, се включиха в конкурса за непрофесионалисти за най-добра торта Гараш, организиран от Община Русе, 

Ръководеното от шеф Ради Стамболов, чийто Гараш сладолед бе създаден специално за русенци, присъди Голямата награда на Богдана Бонева. Единствената забележка на шеф Ради Стамболов към нея бе, че височината на тортата ѝ надвишава 4, 5 см., както е заложено по рецепта.  

Втора награда получи Стефана Йорова, третата бе присъдена на Ренета Тончева. 

Елия Цанкова и Мина Михалева от 4 клас на ОУ „Любен Каравелов“ бяха най-младите участници в сладката надпревара и двете получиха специална награда за това. Паричната премия бе връчена на момичетата от Диана Коларова, която твърди, че притежава оригиналната рецепта за торта Гараш. Въпреки че не пожела да разкрие начина на приготвяне на сладкото изкушение, тя благодари на всички участници за старанието им и връчи своя приз на Елия Цанкова, като го посвети на създателя на тортата Коста Гараш. 

Празникът продължава през целия ден с много забавления за малки и големи. Децата ще бъдат зарадвани от постановката на Държавен куклен театър Варна „Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи“, която ще се проведе в 15:30 и в 17 ч. до Паметника на свободата. Сдружение „Градоред“ организира търсене на съкровище – туристически маршрут под формата на игра, който ще започне в 17:30 часа. 

Кулминацията на вечерта ще бъде концертът на известния изпълнител Любо Киров. Той ще започне в 19 ч. на сцената до Съдебната палата. След него в 20:30 присъстващите ще могат да се насладят на LED шоуто на Театър „Маска“. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук