21 партии и коалиции в битка за местата в Общинския съвет на Русе

0

21 партии и местни коалиции ще си оспорват местата в Общинския съвет на Русе.

Това стана ясно след приключването на регистрацията на партиите, коалициите и инициативните комитети, които ще участват в местните избори в община Русе. Броят е почти идентичен с този на изборите през 2019 г. Тогава в РИК бяха регистрирани общо 20 партии и местни коалиции.

14 от регистриралите се партии и коалиции са заявили, че ще издигнат и кандидат за кмет. Има един независим кандидат за общински съветник и един независим кандидат за кмет на населено място.

Най-многобройна е Местна коалиция „БСП за България“, в която освен БСП включва КП „Левицата“, ПД „Социалдемократи“, КП „Алтернатива на гражданите“ и ПП МИР. Любопитен детайл е, че коалицията се е регистрирала избора на кметове на кметства само в 8 от 13-те населени места в общината – Николово,  Ново село, Просена, Сандрово, Тетово, Хотанца, Червена вода и Долно Абланово.

ГЕРБ, „Съюз на свободните демократи“ и партия „Български гласъ“ са се регистрирали за всички възможни избори – за кмет на община Русе и за общински съветници, както и за кметове на всички 13 малки населени места в общината.

Само за общински съветници ще се борят Партия на зелените, „Българска социалдемокрация-Евролевица“ и „Български съюз за директна демокрация“.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук