21 търговски обекта запечатани от НАП в Русенско

0

От началото на годината инспекторите в офис Русе към Главна дирекция „Фискален контрол“ на НАП са извършили оперативни проверки в 231 търговски обекта. В тях те са съставили 52 акта за установяване на административно нарушение, като на 21 търговци е наложена административна мярка „Запечатване на обект“.

Най-честите нарушения, които са установили проверяващите са неиздаване на касови бележки, документите за продажба не отговарят на изискванията, фискалното устройство не подава данните си към НАП или има разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата.

От 1 юни повече от 100 данъчни инспектори правят изненадващи проверки на хотели, ресторанти, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти в морските ни курорти.   На ежедневен мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки. Целта на служителите от звеното за фискален контрол е да проследят отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук