Онлайн пробни матури за 12-класниците 

0

На 16 и 30 април онлайн ще се състоят още две пробни матури по български език и литература за 12-и клас, съобщават от издателството „Клет България“. 

Те са изцяло съобразени с новия формат на Министерството на образованието и науката и дават възможността за учениците да тестват знанията преди реалния изпит. 
Участниците ще могат да направят изпита в удобно за тях време – онлайн матурата ще е достъпна през целия ден на двете обявени дати на сайта матурата.бг. След явяване на изпита, всички ще получат обективна обратна връзка от експерти оценители за цялостното им представяне – на тестовата част, но също на отворените въпроси и на есето или съчинението. 

С организирането на тези пробни матури издателството дава възможност на дванадесетокласниците да добият реална представа и увереност за новия модел, по който за първи път тази година ще се състои задължителният държавен зрелостен изпит. 

До момента се състояха две пробни онлайн матури – на 2 и 9 април, като много ученици изпробваха знанията си и получиха представа за пропуските си в учебния материал. Всички те имат възможността отново да тестват знанията си и да разберат дали са ги надградили, за да се представят по-добре на предстоящите дати. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили