Голямо количество цигари и алкохол задържани на ГКПП „Дунав мост“

0
Близо половин тон недеклариран алкохол
Снимка: Архив

Недеклариран износ на 47 560 къса цигари и 108 литра алкохол са задържали при 3 проверки митнически служители на ГКПП „Дунав мост“ край Русе.

В автомобил с водач и пет пътника – всичките български граждани, пътуващи от България към Германия били намерени 15 360 кутии цигари, укрити под кората зад шофьорското място. За установеното административно нарушение е съставен акт на един от пътниците, който заявява, че цигарите са негови.

Малко по-късно при проверка на товарен автомобил, пътуващ от България към Полша митническите инспектори открили недекларирани 108 литра алкохолни напитки от известни марки с български акцизен бандерол. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.

При третия случай 32 200 къса цигари с български акцизен бандерол, били намерени укрити в резервната гума, облегалките на седалките, капака на багажника и в предните калници зад фаровете на лек автомобил. Водачът-български гражданин заявил, че е закупил цигарите, лично ги е поставил в автомобила и ги пренася за приятели във Франция. За установеното административно нарушение му е съставен акт.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук