ФТТ „Найден Киров“ представя България в „люлката на фолклора“

0

Русенският Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ ще представя България на 64-то издание на Световния фолклорен фестивал „Музика и танци на света“, който ще се проведе от 9 до 15 август в Конфолан – Франция.

Малкото градче в Централна Франция е наричано люлката на фолклора, тъй като там се заражда идеята за световната организация на фолклорните фестивали ЦИОФФ, действаща и до днес в цял свят.

Това е осмото участие на ФТТ „Найден Киров“ в този престижен международен форум, като тази година на световната фолклорна сцена ще си дадат среща ансамбли от Германия, Бахамите, България, Франция, Непал, Пуерто Рико, Руанда, Словакия, Източен Тимур, Уругвай, Испания, Полша, Холандия,  Италия.

Освен на сцената на Театър Рибиер, групите ще се представят на различни места в градчето, ще привличат публиката със своите изпълнения по улиците и ще ги включват в тях. Предвидени са ежедневни танцови работилници, като с предварително записване желаещите ще разучават стъпките на различните народи. За една седмица градчето Конфолан ще се превърне в една цветна феерия от музика, танци  и костюми от цял свят.

За гала откриването на фестивала организаторите отправят апел към групите да подберат най-динамичната хореография, като „Найден Киров“ ще открие с „Граовски вихри“. Следват спектаклите „Панорама“, „Световен хоризонт“, „Празничен град“ и „Празник в нощта“, с който фестивала ще бъде закрит на 15 август.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук