Община Русе: Недоумяваме защо сме „отрязани“, изпратили сме всички документи

0

Недоумяваме защо сме „отрязани“ от средства за възстановяване на улиците след ВиК-ремонтите.

Това каза пред журналисти зам.-кметът на Русе по устройство на територията Магдалина Илиева във връзка с информацията от МРРБ, съобщена вчера от служебния министър Иван Шишков, че Русе е сред общините, които няма да получат средства за възстановителни дейности. По предварителна информация, общината трябваше да получи 7,8 млн. лв. за възстановяване на улици след изпълнението на ВиК-проекта.

По думите й, за изясняване на ситуацията днес зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев е в София за среща с министъра.

Още на 16 август сме изпратили исканата информация за това кои улици искаме на асфалтираме, както и декларации за кои обекти имаме разрешение за строеж, каза още Магдалена Илиева. Въпреки това обаче, на 28 септември общината с изненада установила, че не присъства в публикувания от МРРБ списък на общините, които ще бъдат финансирани. Още същия ден е изпратено възражение до министъра, в което се поддържа искането за 7,8 млн.лв. за улични ремонти.

„Няма да се откажем и от пълното си искане. За всички улици след ВиК ремонта, без Средна кула и Долапите, средствата възлизат на 22 млн.лв. Ние сме редуцирали в момента искането си само до основните улици с надеждата това да позволи по-лесното отпускане на средствата. Каним и регионалния министър, който и да е той, да дойде на място и да види каква е ситуацията в Русе“, каза още Магдалина Илиева.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук