Днес е Световен ден за борба с инсулта, Пантеона светва в лилаво

0

Днес се отбелязва Световният ден за борба с инсулта. По повод световния ден ще бъдат осветени обществени сгради в лилав цвят – цветът на борбата с инсулта. В Русе Пантеонът на възрожденците ще бъде осветен в лилаво. Атракцията е част от информационната кампания „Всяка минута е ценна!“, към която Община Русе се присъединява. Посланията на кампанията са насочени към ограмотяване на населението за ранните симптоми на мозъчен инсулт. 

Беше даден старт и на здравнообразователната програма БЪРЗИ ГЕРОИ 112 на територията на община Русе. Тя е насочена специално към деца от 6 до 9 години и техните близки, в която всички се обучават как да разпознават симптомите на инсулт и как да действат правилно в случай на спешност. 

Според Световната организация по инсулт, 1 от всеки 4-ма възрастни ще получи инсулт през живота си! Той е и причина № 1 за инвалидизация и смърт в България. 

Всеки ден някой от нас губи майка или татко, а децата ни – любима баба или дядо. 

Но инсултът е лечим ако се реагира навреме.  За да знаят как да си помагат хората, трябва да се изостри вниманието на обществото към инсулта, като напр. разпознаване на симптомите и правилна реакция в случай на спешност. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук