Оспорват пред съда възнаграждението от $ 56 милиарда на Илон Мъск в “Тесла”

0

Започна съдебният процес по обвиненията от акционер на „Тесла“, че възнаграждението от 56 милиарда долара на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск е било обусловено от лесни за постигане цели и инвеститорите са били подведени, за да го одобрят, съобщи Ройтерс.  

Очаква се Илон Мъск да изрази позицията си по темата по-късно тази седмица. 

Акционер на „Тесла“ се надява да докаже по време на петдневния съдебен процес, че Мъск е използвал влиянието си над борда на производителя на електрически автомобили, за да наложи пакета от 2018 година, който дори не изисква от него да работи на пълно работно време в „Тесла“. 

По думите на Грег Варало, адвокат на акционера Ричард Торнета, Мъск, който е най-богатият човек в света, ще свидетелства пред съда в Уилмингтън, щата Делауеър в сряда, 16 ноември.  

Акционерът настоява съдът да отмени пакета плащания, чиято стойност е шест пъти по-висока от комбинираните заплати на 200-те водещи изпълнителни директори през 2021 година, според Амит Батиш от компанията за проучвания „Екуилар“ (Equilar) . 

Мъск и директори в „Тесла“, които също са обвиняеми, отричат обвиненията. Те се аргументират, че пакетът е изпълнил заложената цел – да гарантира, че предприемачът ще  ръководи успешно „Тесла“ през критичен период, което е довело до десетократно поскъпване на акциите на компанията. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук