23,8 градуса отчетоха термометрите в Русе, 10-12 градуса по-малко днес

0
20
през първата седмица на септември

Максимална температура от 23,8 градуса на сянка е измерена вчера следобед в Русе. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Това е само с една десета по-малко от абсолютния рекорд за тази дата. Той е бил регистриран през 1994 г., когато термометрите са отчели 23,9 градуса. Най-студено на 1 март е било през 1986 г., когато са измерени минус 13 градуса.

Според синоптиците от НИМХ при БАН обаче днес обаче се очаква максималните температури да паднат с повече от 10 градуса.

Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане значителна, а до обяд ще има и валежи. Разкъсвания на облачността ще има там към края на деня. Вятърът от северозапад ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 9° и 14 градуса.

В Русе, където вчера беше отчетена максимална температура от 23,8°, живакът в термометрите няма да се издигне над 12-ото деление. Добрата новина е, че около обяд се очаква облачността да се разкъса и преваляванията ще спрат.