23-ма на хемодиализа настанени в УМБАЛ „Канев“

0
23-ма пациенти на хемодиализа

23-ма пациенти на хемодиализа от Русенска област са настанени превантивно в Университетска болница „Канев“ в Русе, за да могат да са в лечебното заведение, ако пътищата станат непроходими поради силния снеговалеж.

Това съобщиха от лечебното заведение.

Както  ТВН вече съобщи, няма населени места без ток и вода, няма и откъснати селища. Заради силния вятър, който на моменти достига 70-80 км/ч, не се е образувала голяма снежна покривка. В областния център работят 50 снегопочистващи машини, а общественият транспорт се движи нормално. Затворени за зимния сезон са пътищата между Мартен и Николово и от Николово към Червена вода.

Температурата на въздуха е минус 9 градуса, а тенденцията е за още по-студено време.

Ограничено е движението за товарни автомобили над 12 тона по главните пътища – Русе – Разград, Русе – Силистра и Русе – Велико Търново.

На територията на Разградска област няма затворени пътища, съобщи дежурният в Областното пътно управление. 37 машини почистват републиканските пътища в региона. Снежната покривка е около 15 см, вятърът създава условия за снегонавявания.

В област Търговище зимната обстановка е спокойна. Има лек снеговалеж, снежната покрива на отделни места достига 15 сантиметра. Пътищата са проходими при зимни условия. По откритите места има навявания. Близо 60 снегопочистващи машини са в готовност за поддържане на пътната мрежа при влошаване на обстановката.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили