Вторична ВиК авария „вторично“ наводни къща в Средна кула

1
От седмица 36 семейства по улица „Константин Иречек“ в Силистра са без вода заради закъсняла реализация на проект за водоснабдяване и канализация

По думите й, в началото на седмицата, след авария на ВиК тръба, домът й на ул. „Й. Йовков“ 25 бил сериозно наводнен. Вчера течът се повторил и то, минути след като изпратила работниците, които асфалтирали след аварията пред дома й. Точно това я спасило от повторно сериозно наводнение, тъй като работниците се върнали веднага и отстранили аварията.

Коментарът на водното дружество относно вторичната авария беше, че има технологично време, през което трябва да се извърши асфалтирането и не е било редно жената да настоява, и то на телефон 112, за толкова бързо приключване на обекта.

„По правило, след отстраняване на авария, ВиК наблюдава в продължение на 24 часа мястото и едва ако всичко е наред, се пристъпва към запечатване“, каза Мариана Станева, завеждащ „Връзки с обществеността“ на дружеството.  Освен това, попивната яма на къщата не била изградена според изискванията – да бъде на 3 метра отстояние от уличната регулационна линия, което също допринесло за аварията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. „За втори път в рамките на една седмица къща в кв. Средна кула, оплака се потърпевшата Йорданка Стоянова.“ Какъв е смисълът на това изречение?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук