Питат кмета за невъзстановените улици

0

Защо месеци наред улици с подменени тръби стоят неасфалтирани и тънат в мизерия?
Този въпрос задават на кмета на Русе Пенчо Милков общинските съветници от групата на СДС.
Улици с вече подменени ВиК тръби с месеци стоят неасфалтирани, а само с положени камъни в изкопите. Пътните настилки в квартал „Възраждане“ и част от централната част тънат в мизерия, чупим си постоянно колите и липсва надзор. Това са част от оплакванията на десетки граждани, които ежедневно се свързват с мен и колегите общински съветници от групата на СДС. Русенци масово недоволстват заради незавършените улици по водния цикъл и се заканват да заведат дела срещу общината. Такъв е примерът с улиците „Плиска“, „Доростол“, „Тулча“, „Ангел Кънчев“, „Муткурова“ и бул. „Фердинанд“.
Г-н Милков, каква е причината месеци наред тези улици да не се асфалтират, умишлено ли е това бездействие от ваша страна или пък е някакво ноу-хау? Ако е така, споделете от къде заимствахте този начин на изпълнение!
Има ли извършено проектиране за тези улици или се чака да се преработят старите проекти, като следва да поясните това с пари от общинския заем ли се прави? Впрочем, посочените улици са включени в списъка с предложния за ремонт с общинския заем, който Вие обявихте още през месец май.
Не твърдя нищо, а само задавам въпросите, чиито отговори очакват и вълнуват всички русенци. С каква цел улици от водния цикъл месеци наред стоят незавършени – за да се спестяват пари на фирмата изпълнител ли? Всъщност, кой е изпълнителят и какъв е срокът, в който трябва да се асфалтират тези улици? Има слухове, че дейностите са възложени на фирма – подизпълнител, свързана с известен предприемач и виден хотелиер в града. Ще ги опровергаете ли?
Вашето бездействие води и до забавяне на водния цикъл, а това неминуемо до налагане на финансови корекции на ВиК дружеството. В тази връзка, вярно ли е, че Русе е в списъка на градовете, на които ще бъдат наложени глоби по изпълнението на ВиК проекта?

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук