24 май е – най-българския от българските празници!

0

Ако има ден, който обединява, това е този ден – 24 май. На 24 май отбелязваме най-българския от българските празници – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, и отдаваме почит на създателите на българската азбука Св. Св. Кирил и Методий.

създателите на славянската азбукаТова е най-дълго честваният празник в държавата ни. В средата на ХІХ век празникът се чествал и в Русия, и в България, във връзка със започналата борба за църковна независимост.

Денят на Св.Св.Кирил и Методий е един от първите официални празници на възродената българска държава, превърнал се в празник на цялостния духовен живот. И днес, в светлината на традицията, празникът 24-ти май обединява минало и бъдеще, за да обогати настоящето.

Това е най-дълго честваният празник в държавата ни. Денят на Св.Св.Кирил и Методий е един от първите официални празници на възродената българска държава, превърнал се в празник на цялостния духовен живот и днес, в светлината на традицията, празникът 24-ти май обединява минало и бъдеще, за да обогати настоящето.

Честит празник!

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук