242-ма станаха заразените с коронавирус в България

0
325

Заразените с коронавирус у нас вече са 242-ма, съобщи на редовния брифинг проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб. Новите случаи са 22. Двама от тях са в Благоевград, един в Плевен, двама в Пловдив, един в Сливен, 16 в София. Четирима пък са излекуваните.Заразените с коронавирус у нас вече са 242-ма, съобщи на редовния брифинг проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб. Новите случаи са 22. Двама от тях са в Благоевград, един в Плевен, двама в Пловдив, един в Сливен, 16 в София.
За деня броят на заразените по света е нараснал почти със 100 хиляди, каза проф. Мутафчийски.

По думите му, новите случаи в София нямат нищо общо по между си. Заразените не са контактни лица. Някои от тях са служители в Пета градска болница. В Сливен, Пловдив и Плевен случаите също нямат нищо общо помежду си.

По препоръка на немския институт Робърт Кох, централната климатична инсталация в Министерски съвет е изключена, каза още генерал Мутафчийски.

Началникът на Националния щаб смята, че ние все още плавно катерим  скалата на заболеваемостта, благодарение на рестриктивните мерки. Според него ако темповете се запазят, в края на май можем да очакваме намаляване на случаите. “Математическият модел показва, че вървим в правилната посока, въпреки, че откриваме двама от 11 заразени”, каза ген. Мутафчийски