25 нови случая на COVID-19 в Русенско

0

25 нови случая на COVID-19 са установени през последното денонощие в Русенско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Новоустановените заразени са с осем повече от изписаните от болничните заведения през последните 24 часа. В тях към днешна дата са настанени 118 пациенти, като 33 от тях са на лечение в интензивно отделение.

21 от новоустановените заразени са от община Русе. Трима заболели през последните 24 часа има в Две могили, един в Сливо поле. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8036, а преболедувалите станаха 7243. Активните случаи към днешна дата са 328. Починали са трима души – двама мъже и една жена. С тях смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията станаха 465.

От РЗИ съобщават още, че до момента в региона са поставени общо 2200 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. През изминалото денонощие са поставени 132 дози.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Най-добрата агенция за подбор на персонал