250 000 лева годишно „гълтат“ нерегламентираните сметища

0

250 000 лева годишно изразходва Община Русе за почистване на нерегламентирани сметища, съобщи заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Той призова за повече отговорност от страна на гражданите и спазване на обществените и законови норми. По думите му, Община Русе прилага цялата законова строгост при доказани случаи на нерегламентирани сметища.

От Отдел Екология на Община Русе поясниха, че най-масови са нерегламентираните сметища в града, прилежащи територии около града или в малките населени места – в квартал Здравец-Изток, на изхода на село Басарбово по пътя за село Иваново, в квартал Средна кула и др.  .

Не рядко и междублоковите пространства биват замърсени от недобросъвестни хора. Затова от Община Русе призовават гражданите д съблюдават за спазване на чистотата в града, което ще спести обществени средства и ще спомогне за по-здравословен и приветлив начин на живот.

„Това да ни е чисто пред дома и в града ни зависи от всички нас. Можем да го определим и като израз на родолюбие – ежедневно да пазим средата, в която живеем“, каза зам.-кметът.