26-годишен мотоциклетист с опасност за живота след ПТП

0
18
21-годишен

26-годишен мотоциклетист е настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Канев“ след пътно-транспортно произшествие, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът станал малко след полунощ на 2 юни на кръстовището бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“. При завиване наляво 61-годишен водач на „Ауди А3“ не пропуснал насрещно движещия се мотоциклет с марка „Хонда“, управляван от 26-годишния мъж, при което превозните средства се блъснали. При произшествието тежко пострадал мотоциклетистът. Той е откаран и настанен УМБАЛ „Канев“ с множество наранявания и опасност за живота.

При друг инцидентът, станал вчера на бул. „Липник“ до № 62а, в посока ул. „Иван Ведър“,  пострадали двама души. Лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 30-годишен мъж, нарушил правилата за дистанция и блъснал намиращия се пред него лек автомобил „Хонда Прилют“, управляван от 26-годишен водач. Вследствие на удара хондата се отместила напред и блъснала престояващия пред нея „Фолксваген Поло“, управляван от 63-годишен мъж. В резултат на катастрофата пострадали водачите на опела и на фолксвагена, които получили контузии съответно на главата и на корема. След прегледи, двамата са били освободени за домашно лечение. Като причина за произшествието полицаите са посочили – неспазване на дистанция.