27-годишна жена е новият заразен с коронавирус в Русе

0

27-годишна жена е новоустановеният заразен с коронавирус русенец, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Към момента жената е в добро общо състояние и се намира под 28-дневна домашна карантина. Преди няколко дни вдигнала температура и решила да се изследва за COVID-19. Резултатът от направения й PCR-тест дал положителен резултат.

В дома й са контактни трима души, които веднага са били поставени под карантина, но за период от 14 дни. Предстои да им бъдат взети проби, като същевременно епидемиологичното проучване продължава.

Също така вчера в късния следобед от болницата в Исперих с линейка до инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ е транспортирана 71-годишна жена от село Вазово. В края на миналата седмица била хоспитализирана в болницата в Исперих, като до там е стигнала сама с автобус. Резултатът от PCR-теста дал положителен резултат, но поради липса на места за лечение на коронавирусна инфекция в болницата в Разград била докарана в Русе. Жената е с придружаващо заболяване – артериална хипертония, като за момента тя е в стабилно състояние.

От областния щаб допълват, че към момента в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват общо седем пациенти от Разградска област и един от област Търговище, а настанените за лечение в УМБАЛ „Канев“ са четирима. Към днешна дата поставените под карантина в област Русе са 331.