27-годишният Б.Р.,

27-годишният Б.Р., който уби дядо си, остава за постоянно в ареста

Автор:
2 мар. , 2018  

27-годишният Б.Р., който на 26 февруари уби дядо си, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Русе, уважавайки искането на Окръжна прокуратура за налагане на постоянна мярка за неотклонение на младия мъж.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши друго престъпление – касае се за лице с висока степен на обществена опасност. Предвид степента на обществената опасност на престъплението /за което се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода/ и  доказателствата срещу обвиняемия, съдът взе по отношение на лицето мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Както ТВН първи съобщи, кървавият инцидент станал малко след 10 ч. на 26 февруари в апартамент на 7-ия етаж в бл. „Бисер“ на ул. „Янтра“ в Русе. Там27-годишният Б. Р. убил с нож дядо си, 82-годишния Б. А. По неофициална информация, младият мъж наръгал с нож дядо си близо 20 пъти!

Б. Р. страдал от психично заболяване, от близо 10 години бил регистриран в Психодиспансера в Русе.Comments are closed.