28 номинирани за лидер на БСП

1
Сергей Станишев все пак влиза

Това съобщи организационният секретар на партията Станислав Владимиров. Сред новите имена са Ангел Найденов, Антон Кутев, Георги Пирински, Кристиан Вигенин, Радослав Каратанчев, Явор Куюмджиев.

Досега с номинации за лидерския пост са настоящият председател Михаил Миков, депутатите Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Янаки Стоилов, евродепутатът Илияна Йотова и др.

До момента са изминали 177 партийни конференции, остават още 123, посочи Владимиров. Избрани са 347 делегати за предстоящия конгрес на БСП на 7 и 8 май.

От избраните председатели на общински партийни съвети почти половината са нови, което говори за значително обновление в партийните структури, коментира още организационният секретар на БСП.

Можем да приветстваме процеса на обновление и подмладяване в ръководствата на общинските структури, коментира лидерът на БСП Михаил Миков и поздрави новоизбраните.

Той отрече информацията, че външна фирма ще брои резултатите от избора на ръководни органи на партията. Ще има изборни бюра, както е било на всеки конгрес, посочи Миков и добави, че всеки от кандидатите за лидерския пост може да си готви застъпници.

 

 

1 коментар

  1. „28 номинирани за лидер на БСП“ – Грешно!

    Правилно: „28 СА номинирани за лидер на БСП“!