29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата

0

29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата

Обявяването на 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата предоставя възможност за ежегодно отчитане на постигнатите резултати и споделяне на опит между различните ведомства и организации, работещи в тази област. Този ден също така е платформа за вземане на нови решения и предприемане на превантивни мерки за подобряване на транспортните системи.

Изборът на 29 юни не е случаен. Летните месеци са най-тежки по отношение на смъртни случаи на пътя. Според данни на МВР, само от началото на юни е имало 491 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 58 души, а над 300 са били ранени.

Пътната безопасност е критично важна, тъй като пътните катастрофи причиняват 1,35 милиона смъртни случая в световен мащаб и над 84 000 в Европа всяка година. Те са водеща причина за смърт сред хора на възраст между 5 и 29 години. Тридесет процента от смъртните случаи включват пешеходци и велосипедисти, които са сред най-уязвимите участници в движението.

За да се опази човешкият живот и здраве, е необходима толерантност, дисциплина и адекватна преценка от страна на всички участници в движението. Личната отговорност на всеки зад волана е ключова за предотвратяване на катастрофи и спасяване на човешки животи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук