3/4 от българите: Не се търпи!

2

Това показват резултатите от изследване на Института „Отворено общество“, цитирано от британския вестник „Индипендънт“.

72 на сто от анкетираните 1155 българи оценяват политическата ситуация като „нетърпима“, а 22 процента са на мнение, че е „поносима“. Едва две на сто от сънародниците ни смятат сегашното състояние на държавата за нормално. Делът на крайно недоволните от положението е най-голям за последните шест години и по-висок с 15 пункта в сравнение с юли 2012 г.

Проучването констатира също, че близо 40 на сто от населението иска незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски и че две трети от гражданите преценяват като влошена икономическата ситуация през последната година. От една страна 70 на сто от българите са доволни, че България е член на ЕС, но от друга 67 на сто не искат страната да се включи в еврозоната, показват още резултатите от изследването.

„Индипендънт“ отбелязва, че мнозина граждани на най-бедната държава в ЕС възприемат своите политици за корумпирани, неефективни и безразлични към проблемите на обикновените хора.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

2 КОМЕНТАРИ

  1. То цялата работа със стачките тръгна от там, недостатъчните ни жизнени финансови средства. И едва ли ще се оправи скоро положението!

  2. Абе, че не се търпи-не се търпи, но не е толкова заради „политическата ситуация“, а заради ситуацията с доходите.Само че, на подлогите на Сорос от Отворено общество им е по-удобна посочената причина.Това не значи, че политическата ситуация е наред-просто на повечето хора в страната не им достигат парите и повече това ги тормози.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук