31 нарушения на пешеходци установени за 2 седмици в Русе

0
173
31 нарушения

31 нарушения на неправилно пресичащи пешеходци са установени в хода на проведената от 4 до 15 февруари акция, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР в Русе.

Операцията бе насочена към нарушенията, допускани от пешеходците и се състоя в цялата страна. Общо по време на продължилата две седмици операция униформените са установили над 200 нарушения на пешеходци и други участници в движението. В 9 от случаите нарушителите са водачи на автомобили, отнели предимството на пешеходци.

Контролните органи са съставили 168 броя актове, фишове и предупредителни протоколи. Освен това са отнели още толкова книжки и свидетелства за регистрация на МПС. На провинили се водачи са връчени и 657 електронни фиша. 15 са отнетите на водачи за неплатени глоби.

В хода на двуседмичната акция, от служителите са извършили и оглед на състоянието на вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и други. За констатираните нередности служителите на полицията са изготвили 15 сигнални писма до съответните стопани на пътя, по реда на чл.165, ал.1, т.3 от ЗДвП, за да бъдат предприети от тях необходимите действия за опресняване, обновяване, ремонт на съоръжения и т.н.