336 секции са разкрити в Русенско, в 290 от тях вотът ще бъде машинен

0

336 избирателни секции са разкрити в Русенско, съобщиха от областната управа. Правото си на глас в тях ще могат да упражнят 203 542-ма избиратели.

В 86% от секциите или в общо 290 ще се гласува машинно, в останалите 46 от секциите ще се гласува на хартиена бюлетина. В 20 секции ще има по две машини, като 19 от тях са в община Русе. Другата секция с две машини в региона ще бъде в село Новград, община Ценово.

1342 са жителите от региона, които ще гласуват за първи път, като 7 от тях ще навършат пълнолетие в деня на изборите.

Най-много секции има на територията на община Русе – 216. Две от тях са подвижни, т.е. за хора с увреждания, а в последствия в тях ще могат да гласуват и лица, поставени под карантина заради Ковид-19. Четири са в социални заведения – по една има в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, в Центъра за психично здраве и в следствения ареста. Към момента само две лица с коронавирусна инфекция са заявили желание да упражнят правото си на вот. В Борово секциите са десет, като в осем от тях ще има по една машина. В Бяла секциите са 26. 23 от тях са постоянни, една е подвижната, а другите две са в Многопрофилната болница „Юлия Вревска“ и в Държавната психиатрична болница. В 16 от секциите в Беленско вотът ще бъде машинен.

Във Ветово секциите са 23, от които две са подвижните. По една машина ще има във 19 от местата за избор. В Две могили секциите са 15, като 11 от тях са с по една машина. 18 пък са секциите в Иваново. И там отново в преобладаващата част вотът ще е машинен – в 12 от секциите. В Сливо поле секциите са 17, като в две изборите ще се проведат на хартиени бюлетини. В най-малката община от региона – Ценово секциите са 11, от които едната е подвижна. В пет от секциите ще има по една машина, а в една – две.

Навсякъде в региона изборният ден ще започне в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. При необходимост може да се удължи с час. Никоя от секциите няма да се възползва от възможността за стартиране в 05.00 часа сутринта.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук