35 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа

0
20 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа

Започва кандидатстването в рамките на кампанията DiscoverEU на Европейската комисия, благодарение на която 35 000 младежи ще получат безплатна железопътна карта, за да опознаят Европа.

Това съобщиха от Представителството на ЕК в България. Кръгът за кандидатстване ще приключи на 29 март в 12:00 часа. Поканата е отворена за кандидати от държави на Европейския съюз и от трети държави, асоциирани към програмата „Еразъм +“, като Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Младежите трябва да са родени между 1 юли 2004 г. и 30 юни 2005 г. Те могат да кандидатстват през Европейския младежки портал. Кандидатите трябва да отговорят на пет въпроса от викторина, както и на един решаващ въпрос. Младежите, които бъдат одобрени, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през периода на пътуване между 15 юни 2023 г. и 30 септември 2024 г.

Тази година участниците ще могат да открият маршрута, посветен на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари 2023 г. Неговата цел е да вдъхнови младите хора при избора на дестинации и да се повиши осведомеността относно значението на това Европейският съюз да бъде „красив, устойчив, обединен“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук