35-тонен сал акостира край Русе

0

dunavski_sal99Плавателният съд, с дължина 18 и с ширина 8 метра хвърли котва на „Конския плаж“ под х. „Рига“. На борда му има 11-членен екипаж от българи, швейцарци и германци. Идеята им е плавателното средство да бъде посланик на Европейската стратегия за Дунавския регион, която обхваща 14 държави с общо население около 100 млн. души.

dunavski_sal27В Русе салът ще престои до понеделник сутринта. На брега на река Дунав ще бъдат изградени шатри с рекламни материали, като всеки желаещ ще може да се качи на плавателния съд и да го разгледа. Програмата предвижда вечерта екипажът да пусне в небето над града китайски фенери, ще бъдат запалени и факли.

dunavski_sal11По думите на ръководителя на експедицията Юрген Айзеле, първоначално замисълът е бил на борда да се возят желаещи пътници между две спирки, които да си плащат билети и така да се подпомага финансирането на пътуването, но след разговор с Морска администрация, идеята е отпаднала.

Салът може да поеме около 7 тона товар, скоростта, с която се движи салът е между 4 и 6 км/час. Има и два извънбордни мотора, които се използват при маневри. В продължение на пет седмици салът ще кръстосва между България и Румъния, през което време ще посети 21 града, а крайната спирка е Кълъраш. След Русе салът ще гостува в Гюргево.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук