36 часа обработват по „аварийна процедура“ автомобилите, преминаващи през граница

0
40
по „аварийна процедура“

В продължение на 36 часа, от 20.00 часа на 8 април, Великден, до 08.00 часа на 10 април, автомобилите, преминаващи през граничните пунктове ще бъдат обработвани по „аварийна процедура“ – ръчно.
За това съобщават от Агенция „Митници“. Причината е, че „Пътни такси и разрешителен режим” на агенцията няма да работи в автоматичен режим поради извършване на технически процедури, свързани с прехвърляне на база данни към нов сървър с по-добри параметри.
За посочения период, до приключване на техническите процедури, обработката на пътни превозни средства ще се извършва ръчно, а пътните и винетни такси ще бъдат заплащани в брой. За периода Агенция „Митници” ще подсигури допълнително служители на всички трасета за ръчна обработка на товарните автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Не се очаква техническите процедури да се отразят на обработката на леки автомобили и автобуси, тъй като при тях се контролира само наличието на валиден винетен стикер – ръчната обработка няма да усложни допълнително интензивния трафик по граничните пунктове, който се очаква в края на празниците. Периодът на аварийна процедура е съобразен и с товарните превозни средства.