38-годишен русенец хванат с дрога по време на спецоперация в Несебър

0
19-годишен младеж от Русе

38-годишен русенец е хванат с дрога в Несебър, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на полицейската операция срещу наркоразпространението на територията на курортен комплекс Слънчев бряг той бил бил спрян в района на автогарата в Несебър. От него униформените иззели три плика с канабис и два – с метамфетамин.

Общо осем мъже са задържани за притежаване и разпространение на наркотични вещества по време на операцията, уточняват от пресцентъра на МВР.

С повдигнати обвинения и мерки за неотклонение до 72 часа са двама 49-годишни, от София и Несебър. Криминално проявеният и осъждан столичанин бил задържан край ресторант в курорта, след като при проверка у него бил открит найлонов плик с около 15 г бяло-жълто кристалообразно вещество /метамфетамин/. При последвало претърсване на квартирата му полицаи иззели и плик с амфетамин.

От несебърлията, криминално проявен, спрян за полицейска проверка в района на хотел, служители на реда иззели 41 пликчета с бяло прахообразно вещество /кокаин/, шест – с тревиста маса /канабис/, пет – с жълто-кафяво кристалообразно вещество /хашиш/ и 337 шестоъгълни розови таблетки /екстази/. Събраните срещу двамата мъже данни за притежаване и разпространение на наркотични вещества са докладвани на Окръжна прокуратура – Бургас.

Бързи производства са започнати срещу петима мъже, трима от тях чужди граждани, на които са били наложени 24-часови полицейски мерки за задържане. От чужденците, проверени край хотел в Слънчев бряг, полицаи иззели 11 свивки с марихуана и три розови хапчета, вероятно екстази, чийто точен състав е в процес на изясняване. Общо 400 г канабис, разпределени в три найлонови топки, както и саморъчно свита цигара били открити при претърсване в апартамент в курорта, обитаван от 29-годишен старозагорец, криминално проявен и осъждан.

В ранните часове на 4 август в ареста на РУ – Несебър попаднал и 15-годишен младеж от Стара Загора, след като при проверка у него били открити наркотични вещества. Работата и по този случай продължава.

Ден по-късно служители на РУ – Приморско също засекли тийнейджър с наркотици. Около 1.30 часа на 5 август, в двора на училище в града бил проверен 18-годишен местен младеж. При личния обиск от него били иззети плик с около 12 г марихуана, а от дома му – още 4 г от същия наркотик. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.