38-годишна жена предизвикала мелето край Бъзън

0
51
Камион умишлено блъснал лека кола
policiua katastrofa

38-годишна жена предизвикала задръстването в района на Мойсев баир по пътя Русе – Вярна, край с. Бъзън, в петък вечерта, съобщиха от полицията в Русе.

Както ТВН тогава съобщи, инцидентът, заради който в продължение на часове движението по пътя беше силно затруднено, тъй като се осъществяваше в една лента, станал малко след 20 часа. С автомобил „Фолксваген Венто“ 38-годишната разградчанка предприела маневра за изпреварване от ляво, но не успяла да се прибере своевременно в дясната пътна лента. Вследствие на това се блъснала в насрещно движещ се влекач „Рено Премиум“ с варненска регистрация, след което пък се отклоняла в дясно и се блъснала в движещия се в дясната пътна лента влекач „Даф“ с румънски регистрационен номер. В резултат на сблъсъка влекачът се завъртял напречно на пътното платно, където пък в него се ударил „Фолксваген Голф“ с разградски регистрационен номер, управляван от мъж на 39 години от гр. Разград. След удара „Голф“-ът напуснал пътното платно и навлязъл в крайпътната канавка.

В резултат от инцидента с множество счупвания на ляво стъпало пострадала водачката на лекия автомобил „Фолксваген Венто“, която предизвикала мелето. Настанена е в Отделение по ортопедия към УМБАЛ-Русе. С диагноза мозъчно сътресение и разкъсно-контузна рана на врата пострадал и водачът на лекия автомобил „Фолксваген Голф“. След преглед в болницата той бил освободен за домашно лечение. Без физически наранявания се отървали момиче на 6 години, което се возело в лекия автомобил „Фолксваген Венто“ и 13-годишно момче, возещо се в „Голф“-а.

Причините за пътнотранспортното произшествие са в процес на изясняване. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.