38 „златни сватби“ отпразнуваха в Павликени

Автор:
11 окт. , 2017   Video

Своите златни сватби отпразнуваха 38 семейства в Павликени. Сред тях имаше и съпрузи, които честваха диамантен брак, както и двойка с успешен 65-годишен семеен живот. Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1967г. Повечето от тях признаха, че тайната за щастлив и дългогодишен брак и семеен живот е силната любов, която продължава да гори у тях и след толкова години заедно. Някои от възрастните хора признаха, че през всичките тези години между тях е имало и трудни моменти и повишаване на тон, но след това винаги са си прощавали и са продължавали да вървят заедно и да теглят в една бразда брачния хомот.

„Освен да изразим уважението си към тези хора, целта ни е и да покажем на младите, че семейството не е загубило своето социално значение“, подчерта инж. Емануил Манолов – кмет на Павликени.

Сред двойките, празнуващи своята златна сватба, имаше и семейства с по-дълъг брачен стаж като сем. Върбанови, които отпразнуваха своята каменна сватба след 65 години съвместен живот.

Ритуалът се провежда в Община Павликени от 2012г. и всеки път желаещите са все повече. На съпрузите, кметът подари плакети за спомен от празничния ден. След подновяването на клетвите последва и сватбарско веселие с богата трапеза, музика и танци. Заедно със златните младоженци празнуваха и техни роднини, а по традиция имаше и голяма сватбена торта.Comments are closed.